KPN heeft officieel aangegeven op 1 september 2019 te stoppen met het aanbieden van enkelvoudige en meervoudige ISDN 1/2 en meervoudige PSTN. Hierdoor zal vanaf 1 september uw telefonie, alarm en/of fax niet meer functioneren indien u gebruikt maakt van ISDN lijnen.

ISDN gaat weg

ISDN is een analoge dienst en wordt daarom uitgefaseerd. VoIP oftewel bellen via het internet is de oplossing voor de nabije toekomst. Een internet lijn heeft iedereen al, met VoIP gebruik je deze ook voor telefonie. Indien u nog gebruik maakt van ISDN lijnen is het verstandig om op tijd uit te zoeken wat voor u de beste oplossing is.

Overstappen op VoIP

Mogelijk kan de telefooncentrale van ISDN naar VoIP worden omgebouwd. Of kan de centrale helemaal weg door overstappen op cloud diensten. In ieder geval is het niet meer nodig om grote investeringen te doen in dure nieuwe centrales.

Wat is VoIP

VoIP telefonie staat voor Voice over IP, oftewel: bellen via het internet. Heel simpel eigenlijk: je hebt al een internetverbinding en deze gebruik je met VoIP ook voor je telefonie. Je hebt met VOIP geen fysieke centrale meer nodig. Deze staat namelijk in het internet en daar kun jij zelf de telefonie instellen. Telefoontoestellen sluit je met een kabel aan op het internet en registreren zich automatisch op jouw online centrale. Dat kan overal, zolang er maar een internetverbinding is.

hetnieuwetelefoneren.nl

GuestCompass werkt samen met hetnieuwetelefoneren.nl om hotels, campings en bungalowparken te adviseren over de beste VoIP oplossingen. Bijvoorbeeld een cloud oplossing, waardoor geen centrale nodig is, of een aanpassing aan de huidige centrale.

GuestCompass biedt ook de VoIP hotel-telefoon module aan. Hiermee kunnen gasten zonder kosten direct bellen binnen en zelfs buiten het hotel.

Meer over VoIP

Actueel

post image
QR code gebruiken

Activeer de GuestCompass met een QR code en verminder het papiergebruik in het hotel. De camera van de telefoon kan de QR codes scannen. Probeer het zelf!

post image
80% minder email, telefoon en bezoek

Na enkele maanden was al duidelijk dat GuestCompass een niche bood met betrekking tot studentencommunicatie.  Na een week werd de test op twee locaties op de Prinsengracht ...

post image
KPN stopt met ISDN

Vanaf 1 september 2019 zal uw telefonie, alarm en/of fax niet meer functioneren indien u gebruik maakt van ISDN lijnen.