De QR code kan rechtstreeks met de camera functie van de telefoon gescand worden. Aparte QR apps zijn niet meer nodig. De ideale manier om de gast naar de GuestCompass te verwijzen of naar specifieke pagina's te sturen. Zoals room service of ontbijtinformatie.

QR code scannen met iPhone

Open de camera functie van de telefoon en richt op de QR code. Bovenin het scherm verschijnt een blauwe balk met de link. Klik hierop. Zie het filmpje hieronder voor een voorbeeld.

QR code scannen met Android

Houd de home knop ingedrukt, klik daarna op het camera icoon. Richt op de QR code en tik op de QR code in beeld van de camera. Zie het fimpje hieronder voor een voorbeeld.

2019, het jaar van de QR-codes

Je pakt je telefoon, scant een QR-code en voert een code in. Enkele seconden later is de betaling afgerond. Zo gaat het bij frituur Lescluze in Antwerpen, maar het is geen wonder dat dit bij jou niet direct herkenning oproept. Belgen gebruiken QR-codebetalingen namelijk regelmatig, terwijl Nederlanders er niet zo bekend mee zijn. Dat gaat dit jaar veranderen, verwachten specialisten.

In Nederland gebruiken we de QR-code al wel op onder meer boarding passes, in ziekenhuizen, in het openbaar vervoer (zoals bij deelfietsen) en bij online-bankieren. Maar voor betalingen in winkels hebben we onze betaalpas. Tegenwoordig kunnen alle smartphones QR-codes 'realtime' scannen, waardoor specialisten ook in Nederland een toekomst voor de QR-code als betaalmethode zien. Lees het hele artikel hieronder:

2019, het jaar van de QR code

Actueel

post image
QR code gebruiken

Activeer de GuestCompass met een QR code en verminder het papiergebruik in het hotel. De camera van de telefoon kan de QR codes scannen. Probeer het zelf!

post image
80% minder email, telefoon en bezoek

Na enkele maanden was al duidelijk dat GuestCompass een niche bood met betrekking tot studentencommunicatie.  Na een week werd de test op twee locaties op de Prinsengracht ...

post image
KPN stopt met ISDN

Vanaf 1 september 2019 zal uw telefonie, alarm en/of fax niet meer functioneren indien u gebruik maakt van ISDN lijnen.